Нови Продукти

начало  >  ролки и елеваторни кофички  >  ролки 

Ролки

 

    За изработката на предлаганите от нас ролки са използвани материали съответсващи на световните стандарти за качество.

Според мястото на монтаж и предназначението на ролките са няколко вида:

-  обикновенни ролки

-  гумирани ролки

-  полиамидни и неръждаеми ролки

-  ролки задвижвани от вериги

-  ролки с антишоково покритие

-  поддържащи ролки с дискове

-  ролки със спирална повърхност

 

За изработката на обикновенните ролки и за основата на някои от другите от горепосочените ролки са използвани материали със следните характеристики :

 

  • Тръби: използват се заварени тръби от стомана St37-2 отговарящо на нормите на DIN 2458. Най-често използваните тръби са с диаметър  60 , 63, 76 , 89, 102 , 108, 114 , 127, 133 , 139, 159 mm и дебелина на стената на тръбата е между 3 и 9 мм.
  • Лагери: лагерите са от серия TS 6269 C3, които не изискват поддръжка, самостоятелно смазани и устойчиви на прах и от двете страни.
  • Лагерни тела: те са произведени чрез дълбоко студено изтегляне от ламарина с качество HRP A1, дебелина на ламарината е между 3-5 мм , устойчиви на тежки условия  и могат да бъдат заварени . Лагерните тела се съединяват с тръбите автоматично и от двете страни периферно и  едновременно.
  • Вал: материал с C1040 - C1050, C1010 качество , дълбоко студено изтегляне, клас J6 , размери са с диаметър ø 20, 25 , 30, 40 мм.
  • Непропускливост: за непропускливост на вода и прах са проектирани със специален филц с непроницаеми характеристики , капачки от 1мм ламарина с уплатнителни пера, от нитрилен кучук, от двете страни, които защитават от прах и вода на 100%. В допълнение, той е устойчив на температура от 150-180 ° С , в използваните многоканални лабиринти .
  • Защита: тялото на ролките е боядисано с  електростатична прахова боя срещу корозия с дебелината на 60-90 микрона. При неободимост и желание от страна на клиента може да бъде  направно също и електро-поцинкована покритие.

 

Гумирани ролки

 

Ролките са изработват с дебелина и модел по изисквания, чертежи и проекти на клиента чрез гореща вулканизация. Покритията могат да са различни като бяло гумено покритие, черно NBR гумено покритие, както и полиуретаново покритие в различни цветове според изискванията на проека.

 

 

 

Полиамидни и неръждаеми ролки

 

В специални проекти, в които са необходими и се използват ролки с абразивност, твърдост, устойчиви на киселина и намагнитване или в конвейрите с подобни свойства, те се изработват от полиамид или неръждаема стомана. Неръждаеми, полиамидни, полиетиленни и др. подобни ролки също се предлагат и доставят от нас в подходящи размери в съответствие с Вашия проект и заявка.

 

 

Ролки задвижвани от вериги

 

Ролки задвижвани от вериги също са част от нашата номенклатура на предлаганите стоки. Зъбните колела могат да бъдат монтирани както едностранно, така и двустранно на ролката, в съотвествие с Вашите желания и проекти.

 

 

 

 

Ролки с антишоково покритие

 

Ролките предназначени за поемане на удари представляват ролки за транспортни ленти, които се състоят от стоманено тяло и повърхност от гумени пръстени, поемащи голяма част от въздействието на удара, които се изработват с различни размери, и се фиксират с поддържащи пръстени, с цел да се предотврати изплъзването на дискове. Ролката следва да бъде подходяща с диаметъра си, така че да не изкривява транспортната лента.

Гумените дискове са произведени чрез пресоване, от черна гума с твърдост 65 ± 5 Shore А, в съответствие със стандарта DIN 53479. Поставени са здраво към стоманената основа чрез машина, един до друг образувайки гумен валяк.

 

Поддъращи ролки с дискове

 

Спокойното и плавно движение на лентата може да се повлияе от вида на пренасяния материал, особедно ако този материал залепва лесно за повърхността на лентата.  В тази ситуация части от материала ще се върне и ще започне наслояване върху поддържащите връщащи ролки. В резулат, това ще доведе не само до износване и повреда на транспортната лента, но и до отлконяване от нормалното и трасе на движение. Поддъращи ролки с дискове играят голяма роля за предотвратяването на натрупването на материала, останал върху лентата, върху ролките. Нормално в областта на залепване на материала за транспортната лента дисковете се разполагат на интервали върху ролката.

 

Ролки със спирална повърхност

 

Спилите на тези ролки са с посока от центъра на ролка към краищата й, като целта им е да почистват ролките от  прилепналия материал по транспортната лента. Спиралите могат да бъдат както гумени, така и метални.