Нови Продукти

начало  >  скоби за транспортни ленти  >  шарнирни скоби

Шарнирни скоби

      Шарнирните скобата са предназначни за лесен монтажтранспортни ленти от каучук, PVC или полиестер. Те за разлика  от плоските  болтови скоби ,позволяват  прегъването на връзката на по-малък диаметър и използването на по-малки валове в транспортьорите.
       Шарнирните скоби са много скоби обединени в една  лента, в която предварително са поставени скрепителните елементи. При тях целта е намаляване на времето за монтаж, като се елиминира необходимостта от подравняване на всяка отделна скоба. Като резултат се получава здрава, устойчива и права връзка.

 

Шарнирно-прободни скоби

     Шарнирно-прободните скоби са на принципа на телбода, което е предназначено за бърз монтаж. За правилен и точен монтаж се използва специален инструмент, с който се стяга скобата за транспортната лента и с чук се забиват скрепителните елементи с подгъване в долния им край като телбод.
 

 

                   Технически характеристики                                  Стандартна широчина

 

Шарнирно-болтови скоби

       Шарнирно-болтовите скоби са системи от скоби предназначени за употреба  при най-тежка експлоатация на транспортни ленти с голямо напрежение. Шахматното захващане осигурява трайна и стабилна връзка за транспортни ленти с голями механични характеристики.
        Скобите имат профил с щемпелован ръб. Шахматно разположените болтове и широките и здрави пластини на скобите дават отлична устойчивост на износване и дълготрайност.

 

                         Технически характеристики                       Стандартна широчина

    

                       Инструкции за монтаж
                  на шарнирно-болтови скоби

         За закрепването на шарнирните скоби не се изискват сложни инструменти. Необходим е само чук и обикновен гаечен ключ (М8) за поставянето им. Болтовете са със специялен дизайн, което позволява стърчащата част да бъде отчупена с инструметна за чупене на болтове.

 

 

 

 

 

 

назад